Healthy Tonijnsalade van Chickslovefood | Receptjes testen

Vandaag ga ik voor jullie een receptje testen van Chickslovefood! Ik zelf houd enorm veel van tonijn. Ik heb zelf een versie van tonijnsalade maar die is alles behalve gezond.. Nu ben ik wel iemand die van gezonde dingen houdt en dus ging ik opzoek naar een gezonde variant van mijn tonijnsalade. Ik kwam terecht op de ontzettend leuke site van Chickslovefood en ik ging aan de slag met hun recept voor een healthy tonijnsalade. Ik ben heel benieuwd of hij ook echt lekker is!

Wat heb je nodig?

Ik heb hele enkele dingetjes veranderd naar mijn smaak maar verder komt het recept volledig overeen met die van chickslovefood.

tonijn

  • 1 blikje tonijn
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 mini augurkjes
  • 1 halve ui (in het originele recept gebruiken ze een halve rode ui maar ik vind dat persoonlijk te sterk van smaak dus heb ik deze vervangen door een gewone halve ui)
  • 1 halve theelepel mosterd
  • Zout en peper

Wat moet je doen?

Eerst laat je de tonijn goed uitlekken zodat de meeste olie of het meeste water eruit is gelopen. Daarna snijd je de ui en de augurkjes helemaal fijn. Daarna is het eigenlijk gewoon een kwestie van alles door elkaar mengen. Je moet zelf even proeven hoeveel zout en peper je in de tonijnsalade wilt hebben, dit is voor iedereen natuurlijk anders.

foto-06-12-16-12-30-20

Serveer tip

Zelf heb ik er 2 speltcrackers bij gepakt en heb ik de tonijnsalade daar op gedaan. En Voila je hebt een perfecte healthy lunch.

foto-06-12-16-12-35-57

Conclusie

Hij is suuuuper lekker! Het smaakt natuurlijk wel heel anders dan met mayonaise maar echt op een hele positieve manier. De augurkjes zijn natuurlijk optioneel maar ik vind wel dat ze een enorme smaakmaker zijn in dit recept. Ik proef de mosterd alleen niet heel erg terug komen dus hier kan ik nog iets meer van toevoegen. Verder is het echt een ontzettend makkelijk en snel recept voor je lunch of ontbijt! Ik ga deze zeker vaker maken, en nu natuurlijk even genieten van mijn crackers met tonijnsalade.

Chickslovefood jullie recept is echt enorm goed geslaagd. Ik ben blij!
liefs, femke

You may also like

4 reacties

    1. Ja nu ik griekse yoghurt gebruik heb ik ook niet meer het gevoel dat ik iets vettigs heb gegeten! Dat had ik voorheen wel, echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge